Argo Blockchain, yeşil madencilik misyonunu tanıtmak için iki veri merkezi satın aldı.
Haberin Özeti
- Argo Blockchain, iki yeni Bitcoin madencilik merkezi satın aldığını açıkladı.
- Madencilik merkezleri Kanada’da yer alıyor.
- Tesisler, neredeyse tamamen hidroelektrik enerji tarafından destekleniyor.
İngiltere menşeli Bitcoin madencilik firması Argo Blockchain, Perşembe günü Kanada’da iki veri merkezini satın aldığını duyurdu. Her iki tesis de neredeyse tamamen hidroelektrik enerji tarafından destekleniyor.
Yeşil Madencilik Vizyonu
Bu tesislerin satın alınması, firmanın çevre dostu bir şekilde Bitcoin madenciliği yapma hedefinin bir parçası olarak görülüyor. Argo, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu satın alımın, şirketin yeşil madencilik vizyonunun önemli bir parçası olduğunu söyledi.
Firma ayrıca, veri merkezlerinin toplam 20 megawatt güç kapasitesine sahip olduğunu ve şu anda Argo’nun mevcut madencilik ekipmanının önemli bir bölümünü barındırdığını açıkladı. Firma, 2021’in ilk çeyreğinde toplam 387 Bitcoin üreterek 13 milyon Sterlin’in üzerinde bir gelir elde etti.
Argo CEO’su Peter Wall, “Argo’nun Kanada’daki veri merkezlerini satın alması, şirket için başka bir kilometre taşını temsil ediyor. Çünkü madencilik üretimimiz ve maliyet tabanımız üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bitcoin ve Çevre Sorunları
Bu haftanın başlarında Tesla CEO’su Elon Musk, elektrikli otomobil şirketinin kripto paradaki karbon ayak izine ilişkin endişeleri nedeniyle Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmekten vazgeçtiğini duyurdu.
Musk konu ile ilgili attığı tweet’te, “Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de en kötü karbon emisyonuna sahip olan kömür tüketiminin artmasından endişe ediyoruz.” dedi. Bu açıklamalar, kripto para endüstrisinde yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
Musk, çevre sorunları ile ilgili endişelerinde haklı. Bir yıldaki Bitcoin enerji tüketimi, 61 milyon pound yanmış kömüre, 9 milyon evin ortalama elektrik tüketimine veya ortalama bir binek araçla gidilen 138 milyar mile denk geliyor. Daha da net bir biçimde göz önüne sermek adına; Bitcoin ağı bir ülke olsaydı, enerji tüketimine göre dünyanın ilk 30 ülkesi arasında yer alırdı.
Bu kaygılar nedeniyle, Bitcoin madencilik endüstrisi üzerinde de yenilenebilir enerjiye daha fazla yönelme baskısı oluştu. Cambridge Üniversitesi’ne göre, Bitcoin ağının yalnızca %39’u yenilenebilir enerji kaynakları tarafından destekleniyor.