Elon Musk’ın “Web3’ü gören oldu mu?” sorusuyla birlikte bu teknolojiye dair eleştirilerde bulunması, kripto para dünyasında tartışmalara neden oldu. Buna ek olarak Dogecoin kurucusu Billy Markus da, Musk’a katıldığını belirten oldukça ‘sert’ bir GIF paylaştı.
Elon Musk ve Dogecoin (DOGE) Kurucusu, Web3’e Saldırmaya Devam Ediyor
Kripto para topluluğunda büyük bir tartışma başlatan ana olay, Elon Musk’ın “Web3’ü gören oldu mu?” şeklinde bir Tweet atmasıydı. Bunun ardından ise Dogecoin kurucusu Billy Markus da, “Web3’ü klozetin içerisinde arayan” bir GIF paylaştı ve büyük bir tartışmaya neden oldu.
Tesla CEO’su, bu yeni teknoloji hareketinin temeline dair kuşkular duyuyor ve bu kelimenin, gerçek bir kavram olmaktan ziyade şu an için daha çok bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte Musk, bu teknolojilerin şu anki kapasitelerine her ne kadar inanmasa da gelecek için iyimser yaklaşıyor ve bu tür teknolojilerin tüketicilere sağlayabileceklerini vurguluyor. 1995 yılında David Letterman’ın, Bill Gates ile gerçekleştirdiği bir TV şovunda internetin erken dönem fonksiyonlarını eleştirdiği bir video paylaşan Musk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Günümüz dünyasının, zamanında hayal bile edilemeyecek bir noktada bulunması göz önüne alındığında, gelecek nasıl olacak? Geleceğini 10, 20 ya da 30 yıl sonra nasıl olacağını merak ediyorum. 2051 yılı kulağa çok fütüristtik geliyor!”
Bununla birlikte Elon Musk ne zaman ve neden Web3’e düşman olduğu ise bilinmiyor. Buna rağmen, Time dergisinin yılın kişisi seçtiği Elon Musk, merkezsiz teknolojileri barındıran internetin yeni sürümü hakkında genel olarak pek de olumlu düşünüyor. Musk, daha önce yaptığı açıklamalarında, yeni teknoloji endüstrisini ve DeFi teknolojisinin sürekli olarak reklamını yapan topluluğunu esprili bir dille eleştirmişti. Ancak kim bilir, belki de Elon Musk etkisi sayesinde Web3 bir trend haline gelebilir.
Web3, internetin, Blockchain’ler aracılığıyla merkezsiz bir hale getirilmesi konseptine dayanıyor. Bununla birlikte Web 2.0’da ise internette bulunan verilerin büyük bir kısmı büyük teknoloji şirketlerinde odaklanıyor. Bu kavram, özellikle kripto para teknolojisinin oldukça yaygınlaşmaya başladığı 2020 ve 2021 yılların giderek daha popüler hale gelmeye başladı.