Güney Kore’deki muhalefet milletvekilleri, kripto vergi yasası üzerinde önemli değişiklikler yapmak ve kripto para yatırımcıları üzerindeki vergi yükünü azaltmak istiyor.
Haberin Özeti
- Güney Kore’nin muhalefetteki Halkın Gücü Partisine mensup milletvekilleri, kripto vergi yasasına güçlü bir şekilde karşı çıkıyor.
- Muhalefet milletvekilleri, ülkede kripto vergilendirmesinin başlaması için 1 yıllık erteleme olması gerektiğini savunuyorlar.
Güney Kore’nin muhalefetteki Halkın Gücü Partisine mensup milletvekilleri, kripto vergi yasasına güçlü bir şekilde karşı çıkıyor.
Kripto Vergi Yasasına Karşı Muhalefet
The Korea Herald’ın haberine göre, muhalefet milletvekilleri, ülkede kripto vergilendirmesinin başlaması için 1 yıllık erteleme olması gerektiğini savunuyorlar.
Güney Kore’de, kripto para kazançlarının 2.5 milyon Kore Wonu’nun (2.100 Dolar) üzerinde olması halinde %20’lik bir vergi uygulanmasını öngören kripto vergi yasası, 2022’de yürürlüğe girecek.
Bu plan ile ilgili 1 yıllık bir ertelemeyi savunmalarının yanı sıra muhalefet milletvekilleri, 2023’te uygulanacak Finansal Yatırım Gelir Vergisi rejimine uygun olarak kripto için de kademeli bir vergi uygulanması için bastırıyorlar.
Vergi Diliminin Değiştirilmesi Öneriliyor
Hükümetin yasa tasarısında yer alan 2.100 Doların üzerindeki kripto kârları için %20’lik sabit vergi oranı yerine; muhalefet milletvekilleri, 50 milyon ile 300 milyon Won (42.000 ile 251.000 Dolar) arasındaki kripto kârları için %20 ve 300 milyon Won’un üzerindeki kârlar için de %25’lik bir vergi öneriyor.
Muhalefet milletvekili Cho Myoung-Hee, kripto yatırımcıları üzerindeki yükü hafifletme ihtiyacı hakkında yorum yaparak, kripto para vergi yasasının, ülkenin finansal yatırım gelir vergisi ile uyumlu olması gerektiğini savundu.
Güney Kore’nin kripto vergi rejimi, son zamanlarda hükümet tarafından çıkarılan ve ülkenin kripto para piyasasının ilerlemesine ket vurabilecek birçok katı düzenlemeden oluşuyor. Hatta Eylül ayında, Güney Koreli kripto borsaları için bazı zorunlu lisanslama şartları yürürlüğe alındı ve birçok küçük platform, bu yasa karşısında operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı.