Pokémon GO oyununun yapımcısı Niantic, metaverse dünyasına doğru genişlemek amacıyla oldukça cömert bir nakit enjeksiyonu aldığını açıkladı. Oyun geliştiricisinin planları neler?
22 Kasım tarihinde, San Francisco merkezli bir şirket olan Niantic, 300 milyon dolarlık bir nakit enjeksiyonu aldığını açıkladı.
Söz konusu yatırımın arkasında, 48 milyar dolarlık bir yatırım şirketi olan Coatue Management bulunuyor. Coatue Management, daha önce kripto para dünyasında özellikle Blockchain şirketlerine yaptığı yatırımlar ile göze çarpıyordu. Coatue Management’ın yatırım yaptığı Blockchain şirketleri arasında özellikle Chainalysis, Fireblocks ve Certik göze çarpıyordu.
Buna ek olarak Coatue, kısa bir süre önce finans teknolojisi girişimi MoonPay’in 555 milyon dolarlık yatırım turuna da katılım sağlamıştı. Ancak şirket, Niantic’e gerçekleştirdiği yatırım ile bu kez direkt olarak bir metaverse projesine katkı sağlayacak.
Niantic’in Metaverse Planları Neler?
Oyun geliştiricisi şirket, yapılan yatırımı mevcut oyunları ve yeni uygulamaları için kullanmayı amaçlıyor. Buna ek olarak şirketin geliştirici platformu olan Lightship’in de daha derinleştirilmesi ve Metaverse sektörü için kullanıma hazır hale getirilmesi hedefleniyor.
Facebook’un metaverse planları ile karşılaştırıldığında, şirket, “gerçek dünya metaverse’ü” adını verdiği bir kavrama odaklanmak istiyor. Pokémon Go oynamış olanlar bu oyundaki gerçek dünya ile oyun karışımı sistemi hatırlayacaktır. Şirketin kurucusu John Hanke, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Gerçek dünya ile dijital varlıkların, eğlencenin ve bilginin bir araya geldiği bir gelecek inşa ediyoruz.”
Niantic’in Planı Gerçek Dünya ile Metaverse’ü Birleştirmek
Hanke ayrıca Niantic olarak insanların dış dünya ile daha fazla etkileşime geçmesini sağlayacak çözümler üretmeye çalıştıklarını da söyledi: “Biz Niantic olarak, insanların, sanal dünyalarının onlar için dış dünyaya açılan bir kapı görevi gördüğü zaman en mutlu olduklarına inanıyoruz. Bilim kurgu filmlerinden fırlayan bir metaverse yerine, gerçek dünyayı kullanan bir metaverse’ün, dünya ile ilgili algılarımızı bir sonraki seviyeye taşıyacağını düşünüyoruz.”
Kısaca açıklamak gerekirse, şirket, Microsoft ya da Facebook gibi, sadece sanal bir dünyadan oluşan bir metaverse oluşturmak ile ilgilenmiyor. Bunun yerine şirket, insanların gerçek dünyayı algılamalarını, çok sayıda dijital bileşen ile zenginleştirmek istiyor.