Son güncelleme: 1 sene önce
SushiSwap’in yerel simgesi olan SUSHI, son dört günde %73 oranında artış göstermiş olsa da bazı yatırımcılar DeFi tokeninin daha fazla yükseliş kaydetmeye devam edeceğine inanıyor.
SushiSwap, kullanıcıların Ethereum blok zincirinde merkezi olmayan bir şekilde kripto para ticareti yapmalarına olanak tanıyan otomatik bir piyasa yapıcısı olarak işlev görüyor.
SUSHI neden 2 milyar dolardan az değer görüyor?
SUSHI fiyatının 16 doları aşarak piyasa değerini 2 milyar dolara çıkarmasına rağmen yatırımcılar tarafından hâlâ önemsenmemesinin üç temel nedeni bulunuyor.
Birincisi, doğrudan rakibi olan Uniswap, ölçümlerdeki boşluğun azalmasına rağmen 6 milyar dolarlık piyasa değerinde geziniyor. İkinci olarak, geleneksel şirketlerle karşılaştırıldığında SushiSwap, cazip bir gelir-fiyat oranına sahip görünüyor. Üçüncüsü ise DeFi pazarı genel olarak güçlü bir performans sergiliyor ve kilitli toplam değer şu anda 30 milyar doları aşıyor.
SushiSwap’in kilitli toplam değeri 3 milyar dolara yaklaşıyor ve şu anda Curve Finance ile Synthetix arasında altıncı en popüler DeFi platformu olarak yer alıyor.
“DCF GOD” olarak bilinen anonim bir DeFi analisti, Shopify gibi geleneksel şirketlerle karşılaştırdığı SushiSwap’in, gelirine göre bu şirketlerle karşılaştırılması durumunda SUSHI’nin 1.530 dolar değerinde olacağını söylüyor.
Analist, SushiSwap’in Shopify ve Beyond Meat beğenileriyle karşılaştırılabileceğini ve iki şirket farklı sektörlerde olsalar da SushiSwap’in yaptığı gibi ikisinin de nakit akışının bulunduğunu belirtiyor.
DeFi’nin en zorlayıcı yönleri, ana protokollerin değerlemesinin nakit akışı ve ölçülebilir verilerle ölçülebilmesi olarak kabul ediliyor. Bu, analistlerin geleneksel şirketler ve DeFi projeleri arasında malzeme karşılaştırması yapmasına olanak tanıyor.
Sıradaki adım ne olacak?
Öngörülebilir gelecekte analistler, SUSHI’nin değerleme açısından Uniswap (UNI) ile olan açığı kapatacağına inanıyor.
SUSHI’nin UNI’ye yaklaşması durumunda Uniswap’in yaklaşık 6 milyar dolar değerinde olduğu düşünüldüğünde SUSHI’nin fiyatının yaklaşık 40 ile 60 dolara ulaşması bekleniyor.
Intotheblock’taki analistler, SushiSwap’in artan bir ivme kaydettiğini ve temellerin güçlendiğine dair işaretler gösterdiğini söylüyor.
SUSHI’nin durdurulamaz olduğunu ve tokenin ivme kazanmaya devam etmesi gibi SushiSwap protokolünden bazı etkileyici ölçümler görüldüğünü belirten analistler, son 7 günde işlem hacminin 2.83 milyar ABD doları olduğunu ve elde edilen likiditenin %10 arttığını açıklıyor.
SushiSwap’teki hacim ve kullanıcı etkinliğinin genişlemeye devam etmesi halinde SUSHI’nin Uniswap değerlemesine yaklaşma olasılığı güçlü görünüyor.