Son güncelleme: 1 sene önce
Obama’nın “Hope” posterlerinin arkasındaki isim Shepard Fairey, bir taklitçinin sahte bir NFT’yi açık artırmaya çıkardığını söylüyor. Fairey, hesabı yasaklamak adına Rarible’dan yardım istiyor.
Haberin Özeti
- Obama’nın “Hope (Umut)” posterinin arkasındaki isim Shepard Fairey, sahte bir hesabın, kendi çalışmalarını NFT olarak sattığını söylüyor.
- Eser, “Kurt Cobain – Endless Nameless” olarak belirtiliyor.
- Bu, NFT tabanlı kripto sanatının tekrarlanabilir ve taklit edilebilir doğasına işaret ediyor.
Eski Başkan Obama’nın “Hope” kampanya afişinin arkasındaki sanatçı Shepard Fairey, sahte bir hesabın, kendi çalışmalarını NFT olarak sattığını söylüyor.
Sahte NFT Tehlikesi
Fairey, Twitter’da @obeygiantart kullanıcı adlı bir hesabın, NFT pazar yeri Rarible’da çalışmalarını satışa çıkardığını belirtti. Fairey’in Twitter kullanıcı adı ise @obeygiant. Bu da sahte kullanıcının açık bir şekilde Fairey’i taklit ettiği anlamına geliyor.
Bu, internetin kendisi kadar eski bir hikaye: Taklitçi hesaplar, en başından beri Twitter ve Facebook’ta bir sorun olmaya devam ediyor. Mavi tik doğrulama sistemlerinin ilk geliştirilmesinin nedeni de budur: Gerçek hesapları sahtelerinden ayırmak.
NFT Pazarı İlk Çeyrekte 1.5 Milyar Dolar Gelir Üretti
NFT’ler, internetteki hemen hemen her şey için bir tür sahiplik kanıtı olarak kullanılabilen ve değiştirilemeyen tokenlerdir. DappRadar’a göre son birkaç ayda NFT pazarı patlama yaşadı. 2021’in ilk çeyreğinde NFT satışları genel olarak 1.5 milyar Dolardan fazla gelir üretti.
Rarible, patlamadan yararlanan birçok NFT pazar yerinden biri oldu. Ayrıca Rarible kendi mavi tik tabanlı bir doğrulama sistemine sahiptir; bu nedenle sahte Fairey NFT’sine teklif verirseniz bu muhtemelen sizin dikkatsizliğinizdir.
Topluluğun herhangi bir üyesini taklit ederek dolandırıcılık yapmak Rarible’daki hizmet şartlarında açıkça yasaklanmıştır. Sahte Fairey NFT’si için en yüksek teklif şu anda 100 Dolar seviyesinde.
Rarible ise konu ile ilgili henüz detaylı bir açıklama yayınlamadı.